Erityisyksikkö Tukikohta

Lastensuojelun erityisyksikkö Tukikohta sijaitsee Kouvolassa, Eskolanmäessä, osoitteessa Sippolankatu 9. Asiakkainamme ovat 8-18-vuotiaat lapset ja nuoret sekä heidän perheensä, sijoitettuna tai avohuollon tukitoimena. Laitoksessa on seitsemän asiakaspaikkaa.

Erityisosaamistamme on kiintymyskeskeinen arki ja traumaosaaminen. Yrittäjien terapiaosaaminen ja työntekijöiden koulutustaso tekevät arjesta kuntouttavaa. Toiminnallisuus, ratkaisukeskeisyys ja kiintymyskeskeinen työskentely ovat meille arjen perusta.

Työntekijöillämme on sekä sosiaalialan tutkinto ja psykiatrian osaamista sekä kokemusta traumatisoituneiden sijoitettujen lasten kuntouttamisesta. Työntekijöitä koulutetaan säännöllisesti ymmärtämään traumaa ja käyttämään työssään kiintymyskeskeistä asennetta.

Jos asiakkaamme eivät ole koulukuntoisia, meillä on valmius ”Kotikouluun” laitoksemme yhteydessä.

Vahvuutenamme on vankka kokemus lastensuojelutyöstä sekä avo- että laitospalveluissa. Lisäksi lasten- ja nuorisopsykiatrian sekä neuropsykiatrian osaaminen on erityisalaamme.

Otamme arjessa huomioon lapsen ja nuoren perheen sekä pyrimme yhteistyöhön lapsen lähipiirin kanssa.

Yrittäjinä toimivat Ullamari Kokko (Sosionomi AMK, erityistason psykoterapeutti) ja Hanne Sainpalo (Sosionomi AMK, perhe- ja pariterapeutti).